مواد لازم برای موس شکلات وگان (موس شکلات گیاهی)
پودر کاکائو 1/2 پیمانه + 1 قاشق غذاخوری برای تزیین
قهوه فوری یا اسپرسو 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
کره کاکائو خرد شده 3/4 پیمانه
نمک دریا 1/4 قاشق چایخوری
شیر نارگیل پر چرب 415 میلی لیتر
عصاره وانیل 1 قاشق غذاخوری
شیره افرا 1-2 قاشق غذاخوری
خرمای مجول بدون هسته 6-9 عدد
طرز تهیه موس شکلاتی وگان
۱- یک قابلمه ی کوچک را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. سپس پودر کاکائو، پودر اسپرسو (به دلخواه)، کره ی کاکائو، نمک و یک پیمانه از شیر نارگیل را داخل قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. آن ها را مرتب هم بزنید تا زمانی که کره داخل مواد ذوب شود.
۲- پس از ذوب شدن کره، باقی مانده ی شیر نارگیل را نیز داخل قابلمه بریزید و به مواد اضافه کنید. پس از هم زدن مجدد مواد، آن ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
۳- در انتها عصاره ی وانیل و شیره ی افرا را به عنوان دو طعم دهنده ی اصلی موس شکلات وگان به مواد داغ اضافه کرده و هم بزنید. سپس خرمای مجول را که از قبل هسته ی آن را جدا کرده اید، به موس شکلات اضافه کنید تا شیرینی آن نیز تکمیل شود
۴- بعد از آن که مخلوط خنک شد، آن ها را داخل مخلوط کن برقی بریزید و آن قدر میکس کنید تا زمانی که موس شکلاتی گیاهی شما کاملا یکدست شود و حالت خامه ای پیدا کند.
۵- بعد از آن که مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شد، موس شکلات وگان میکس شده را داخل ظرف مورد نظر خود بریزید و روی آن را با کیسه پلاستیکی یا سلفون بپوشانید. سپس آن را داخل یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و کمی سفت شود. حداقل چهار ساعت برای آماده شدن موس زمان لازم است.
۶- پس از آماده شدن موس شکلاتی وگان، آن را از یخچال خارج کرده و به دلخواه تزیین کنید. برای تزیین موس شکلات گیاهی می توانید مقداری پودر نارگیل، پودر کاکائو و یا بادام خرد شده یا پرک را روی سطح آن بپاشید. کرم نارگیل یکی از بهترین گزینه ها برای تزیین این موس خوشمزه است که طعم آن را نیز خاص و ویژه می کند:
طرز تهیه ی خامه ناگیل
شیر پر چرب و یا خامه نارگیلی ۱ قوطی
عصاره ی وانیل ۱ قاشق غذاخوری
پودر قند ۱/۴ پیمانه
۱- خامه یا شیر نارگیل غلیظ را چند ساعت یا یک شبانه روز داخل یخچال و یا ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت داخل فریزر قرار دهید تا چربی های شیر جامد شود.
۲- قوطی را باز کنید و قست مایع آن را خالی کنید تا تنها بخش چربی شیر یا خامه باقی بماند. (می توانید مایع را برای درست کردن اسموتی نگه دارید.)
۳- مواد جامد شیر یا خامه نارگیل را داخل یک کاسه ی بزرگ بریزید و با مخلوط کن آن قدر بزنید تا سبک شود.
۴- برای شیرین کردن خامه نارگیل، مقداری پودر قند و عصاره ی وانیل به آن اضافه کنید. سپس آن ها را نیز با همزن بزنید تا کاملا با خامه مخلوط شوند.
نکات کلیدی طرز تهیه موس شکلات وگان (موس شکلات گیاهی)
– شیرینی موس شکلات وگان و همچنین خامه نارگیلی به ذائقه ی شما بستگی دارد. برای شیرینی کمتر، می توانید تعداد خرماها را در موس کمتر کرده و پودر قند را از خامه حذف کنید.
– برای تزیین موس شکلات وگان می توانید شکلات تخته ای را با رنگی متفاوت (شیری) روی سطح آن رنده کنید تا دسر شما جلوه ی بیشتری داشته باشد.
– به جای خرمای مجول که نوعی خاصی از خرماست می توانید از هر نوع خرمای دیگری که در اختیار دارید نیز استفاده کنید.
– از آن جا که در طرز تهیه ی این دسر از مواد اولیه ی طبیعی و سالم استفاده شده است، می توانید آن را به عنوان میان وعده ای سالم برای کودکان در نظر بگیرید.
– اگر به شیره ی افرا دسترسی ندارید می توانید از عسل به عنوان شیرین کننده ی طبیعی موس شکلات وگان استفاده کنید.
– اگر میزان کافئین پور کاکائو برای شما زیاد است، می توانید اسپرسو را از مواد اولیه موس شکلاتی حذف کنید.
– اگر نتوانستید کره کاکائویی را از فروشگاه ها تهیه کنید و به آن دسترسی نداشتید، می توانید کره ی گیاهی را جایگزین آن کنید.
نوش جان :)