• اروميه، كيلومتر 4 جاده سرو صندوق پستی 874
  • 32511565-8(044)

دنیای رنگهای خوراکی و کاربرد آنها در صنعت قنادی

دنیای رنگهای خوراکی و کاربرد آنها در صنعت قنادی

دنیای رنگ های خوراکی و کاربرد آنها در صنعت قنادی وقتی قرار است کیک یا بیسکویت را تزئین کنیم، نقش مهمی را در کار ما ایفا می کند.
به گزارش ایسنا، بنابراعلام قنادباشی، یک طرح زیبا اگر بد رنگ باشد، همه زحمت های شما را از بین می برد. رنگهای خوراکی که جزئی از مواد کیک و شیرینی پزی محسوب می شوند، جز خانواده بزرگ مواد اولیه قنادی هستند.

تاریخچه استفاده از رنگها و طعم دهنده ها به قرن ها قبل بر می گردد، جایی که مردم برای بهبود ظاهر غذاها و خوراکی ها از آن ها استفاده می کردند. ولی اولین بار در سال ۱۸۵۶ اولین رنگ مصنوعی خوراکی از ذغال سنگ ساخته و استفاده شد.

تنوع رنگ های خوراکی ساخته شده در طول سالها زیاد است که منشاء بسیاری از آنها شیمیایی و بسیاری منشاء طبیعی. اغلب رنگ های طبیعی عصاره چغندر و بتاکارتن دارند، اما بسیاری از مردم به دنبال رنگهای متنوع و با کیفیتی هستند.
از آنجائی که استخراج همه این رنگها از طبیعت ممکن نیست، به اجبار بسیای از آنها از طریق فرآوری شیمیایی بدست می آیند.

دنیای رنگهای خوراکی در صنعت قنادی
دنیای رنگ های خوراکی از نظر شکل ظاهری در صنعت قنادی به تقسیم بندی شناخته می شود :
رنگ های مایع خوراکی بیشتر حلال در آب هستند و در اثر حرارت کم رنگ تر می شوند. این رنگ ها بیشتر در شربتها، ژله و … استفاده می شوند.
رنگ های ژله ای خوراکی، حلال در آب و چربی هستند و بیشتر در خامه، مایع کیک و شیرینی و ماکارون و… استفاده می شوند.
گروهی از رنگ های پودری خوراکی که در بازار وجود دارد (مانند Decol) به صورت حلال در چربی و شکلات هستند.
کاربردهای رنگهای خوراکی در کیک و شیرینی خانگی
امروزه تعداد کسانی که به هنر جذاب و خوشمزه پخت کیک و شیرینی در منزل علاقه دارند در حال افزایش است. این در حالی است که در اغلب موارد اطلاعات کافی درباره تناسب استفاده از رنگها و مورد استفاده هر نوع رنگ در جای خودش را نمی دانند.
همین موضوع ممکن است سبب خراب شدن ظاهر کارشان شود. البته نباید فراموش کرد که استفاده غیر اصولی و زیاد از رنگ های خوراکی می تواند باعث بروز مشکلاتی نیز در زمینه سلامتی افراد شود. اما جای نگرانی نیست چرا که در ادامه خواهیم فهمید که چه نوع رنگی در کجا و به چه میزان باید استفاده شود.
رنگ کردن خامه، فوندانت، شکلات مواردی هستند که رنگ های خوراکی در آنها استفاده می شوند.
نحوه رنگ کردن خامه به کمک رنگهای خوراکی
بیشترین کاربرد رنگ های خوراکی در کیک و  شیرینی خانگی، رنگ کردن خامه است. برای رنگ کردن خامه بهتر است از رنگهای ژله ای استفاده کنید. برای اینکار، زمانی که می خواهید خامه را هم بزنید، مقداری رنگ را با خلال دندان روی خامه بریزید تا به رنگ دلخواه برسد.
برای رنگ کردن خامه می توانید از رنگهای ژله ای ایرانی نیز استفاده کنید، اما اگر می خواهید خامه را به رنگ قرمز در بیاورید هرگز از رنگ ایرانی ایرانی استفاده نشود. چون برای رسیدن به رنگ دلخواه که معمولا هم، دلخواه شما نخواهد بود، هر چقدر رنگ قرمز بریزید به صورتی تبدیل می شود.
در این صورت شما مجبور هستید مقدار غیراستانداردی از رنگ را داخل خامه بریزید که هم باعث شل شدن خامه شده و هم خارج از حد استاندارد بهداشتی از رنگ استفاده کرده اید.
پیشنهاد می شود از برندهای معتبر جهانی و اصلی مانند رنگ Americolor ، رنگ Chefmaster ، رنگ FO یا رنگ های ژله ای Wilton استفاده کنید.
نحوه رنگ کردن خمیر فوندانت به کمک رنگهای خوراکی
حساس ترین و سخت ترین بخش صنعت قنادی و کیک و شیرینی خانگی، کیک های فوندانت هستند که نیاز به تبحر لازم دارد. یکی از دلایل این مسئله، استفاده از فوندانت های ایرانی و یا رنگ نا مناسب است.
 اگر می خواهید از خمیر فوندانت ایرانی استفاده کنید، سعی کنید از خمیر فوندانت رنگی استفاده کنید. چون مواد استفاده شده در تولید این نوع فوندانت و بافت این نوع خمیر، رنگ کردن آن را به یک کار سخت و طولانی تبدیل می کند.
بهتر است که  برای رنگ کردن خمیر فوندانت، از رنگ های Americolor است. قبل از انجام این کار بایستی از دستکش استفاده کنید.
نحوه رنگ کردن شکلات به کمک رنگهای خوراکی
رنگ کردن شکلات این روزها بازار داغی پیدا کرده و در مناسبتهای مختلف به عنوان هدیه سورپرایز این کار انجام می شود. برای انجام این کار از شکلات سفید با برند کارات و یا سوربن می توانید استفاده کنید و برای رنگ کردن شکلات نیز بهتر است از رنگ های پودری Decol بکار برده شود.
دلیل این مسئله، حل شدن خوب این رنگ در شکلات است که به شما برای رسیدن به رنگ دلخواهتان کمک می کند.
البته امروزه شکلات های رنگی با برندهای مختلف ایرانی در بازار موجود است، اما بعد از بن ماری و آب شدن شکلات و قرار گرفتن در قالب، رنگ زنده و یک دستی به شما نمی دهند و اغلب رگه رگه می شوند.
نکات لازم در استفاده از رنگهای خوراکی
با اینکه استفاده مناسب از رنگ ها خطر خاصی ندارد ولی توصیه می شود که در پخت کیک و شیرینی دارند برای کودکانتان حتی الامکان از از رنگهای ۱۰۰ درصد طبیعی مانند زعفران و کاکائو و … استفاده کنید.

ماموریت و اهداف

شركت آذر شهد با پیاده سازی سیستم مدیریت كیفیت بر مبنای استاندارد بین المللیISO 9001:2000 و نیز سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی بر مبنای سیستم تحلیل خطر و كنترل نقاط بحرانی (HACCP) موجبات بهبود مستمر سازمان و رضایت مشتریان خود را فراهم ساخته است.