مواد لازم برای تهیه شکلات گلاسه
بستنی شکلاتی نصف پیانه (3 الی 4 اسکوپ برای لیوانی با حجم متوسط)
شیرکاکائو 1/2 پیمانه
سس شکلات به میزان لازم
خامه فرم گرفته 2 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو به میزان لازم
اسمارتیز، موز و مواد تزیینی دیگر به میزان لازم
چند نکته:
_ میزان مواد اولیه با توجه به لیوانی که برای سرو این نوشیدنی استفاده میکنید، میتواند متفاوت باشد، اما باید تناسب مواد اولیه رعایت شود تا طعم اصلی نوشیدنی حفظ شود.
_ میتوانید به جای سس شکلات از شکلات آب شده نیز استفاده کنید.
_ ترجیحا از شیرکاکائوی پرچرب استفاده کنید که طعم بهتری به نوشیدنی بدهد.
طرز تهیه شکلات گلاسه
مقداری سس شکلات درون لیوان بریزید، اکنون لیوان را بردارید و در دستتان بچرخانید تا تمام دیواره آن به سس شکلات آغشته شود.
بستنی شکلاتی را با اسکوپ زن درون لیوان بریزید.
اکنون شیر کاکائو را به مواد اضافه کنید.
حال خامه فرم گرفته شده را روی مواد بریزید، میتوانید از اسپری خامه نیز برای این منظور استفاده کنید.
برای تزیین مقداری پودر کاکائو، اسمارتیز، پودر شکلات و یا تکههای میوه را روی خامه بریزید.
چند نکته:
_ سعی کنید نی را همرنگ با نوشیدنی انتخاب کنید تا زیبایی بیشتری به کار شما بدهد.
_ میتوانید برای تزئین دور لبه لیوان از بیسکویتهای کوچک کاکائویی استفاده کنید. به این صورت که مقداری شکلات صبحانه یا نوتلا را به بیسکویتها بزنید و آنها را به لبه لیوان بچسبانید.
_ برای زیبایی بیشتر شکلات گلاسه، میتوانید یک کیک حلقهای شکلاتی را روی لبه لیوان بگذارید و سپس خامه را وسط آن بریزید.
_ توجه داشته باشید که شیر حتما سرد باشد، در غیر اینصورت زمانی که شیر را به بستنی اضافه میکنید باعث آب شدن آن میشود. ترجیحا شیر را تا زمان استفاده در یخچال نگهدارید.
_ تا جایی که میتوانید از نی بزرگ و همرنگ شکلات گلاسه خود استفاده کنید تا زیبایی آن دو برابر شود.
_ میتوانید قبل از اضافه کردن خامه فرم دادهشده به لیوان خود، ابتدا یک تکه کیک شکلاتی را روی لیوان خود بگذارید و سپس خامه را در وسط آن اضافه کنید.
_ در صورت تمایل میتوانید سس شکلات را نیز خودتان تهیه کنید. تهیه آن بسیار ساده است و در مدت زمانی کوتاه آماده میشود.
طرز تهیه سس شکلات
مواد لازم
شکر 1/2 پیمانه
پودر کاکائو 1/2 پیمانه
آرد سفید 1/2 پیمانه
شیر 2 پیمانه
کره 20 گرم
شکلات تلخ 1/4 پیمانه
روش تهیه سس شکلات:
شکر، آرد و پودر کاکائو را مخلوط میکنید و روی حرارت قرار دهید.
شیر را به آرامی به آن بیفزایید و دائما بهم بزنید تا آرد و پودر کاکائو در مواد یک دست شوند.
اجازه دهید سس غلیظ شود.
هنگامی که مایع شروع به جوشیدن کرد، شعله اجاق گاز را خاموش کنید و بلافاصله کره و شکلات تلخ را به آن اضافه کنید.
صبر کنید تا کره و شکلات آب شوند.
چند نکته:
_ از آنجا که برای تهیه نوشیدنی بستنی به کار میبریم، در مصرف شکر برای تهیه سس شکلات زیاده روی نکنید، زیرا نوشیدنی نهایی خیلی شیرین میشود.
_ برای اطمینان از غلظت سس، چند قطره از آن را در یک بشقاب بریزید و سپس بشقاب را برعکس کنید، اگر سس نریخت، غلظت آن مناسب است.
_ میتوانید از شکلات تلخ استفاده نکنید، اما در اینصورت باید میزان شکر را کمتر کرده تا سس بیش از اندازه شیرین نشود.
_ به همین راحتی میتوانید یک سس شکلات بدون مواد نگهدارنده تهیه کنید. به یاد داشته باشید که برای استفاده از این سس در این نوشیدنی باید صبر کنید که سس کاملا سرد شود، زیرا گرم بودن آن باعث آب شدن بستنی خواهد شد و نتیجه کار حرفهای نمیشود. میتوانید بستنی را نیز در خانه درست کنید.
نوش جان :)
فواید و ویژگیهای شکلات گلاسه برای بدن
شکلات موجود در این نوشیدنی دارای ویژگیها و خاصیتهای بسیار بالایی میباشد. محققان طبق آزمایشهای گستردهای که انجام دادهاند، شواهد بسیار زیادی را به دست آوردهاند که ثابت میکند میزان و مقدار مناسبی از شکلات بهخصوص شکلات تلخ برای سلامتی مغز، دستگاه گوارش و کاهش میزان کلسترول مفید و کارآمد است. همچنین خوردن شکلات میتواند از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کند و احتمال سکته را در افراد به میزان قابلتوجهی کاهش دهد و پایین بیاورد.
همچنین لازم به ذکر است که شکلات دارای آنتیاکسیدانهای بسیار قوی و مؤثر میباشد و فواید بسیار زیادی را برای سلامتی ما به همراه دارد. هرچه میزان کاکائو موجود در شکلات بیشتر باشد، آن شکلات خالصتر و فواید آن بیشتر است. شکلات تلخ دارای میزان کمتر و پایینتری از چربی و شکر نسبت به دیگر شکلاتها میباشد و در نهایت خاصیت بیشتری را به همراه دارد.
ازجمله دیگر ویژگیهای شکلات تلخ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
محافظت از پوست و بازسازی آن، اکسیژنرسانی بیشتر و بالاتر هنگام تحرک و انجام تمرینات ورزشی، پیشگیری از سکته مغزی، کاهش و پایین آوردن میزان کلسترول بهصورت چشمگیر، پیشگیری بسیار زیاد از بیماریهای قلبی و عروقی، بهبود و بهتر کردن عملکرد مغز، بالا بردن تمرکز و کمک به رشد و سلامت جنین.